2010 m. - Portugalijos GP?

2010 m. - Portugalijos GP?
logo 2009 Vasario 02 d. 09:48, portimao
„Formulės-1“ komercinių teisių valdytojas Bernie Ecclestone‘as planuoja surengti Portugalijos GP, kadangi dabar šalyje yra viena iš moderniausių lenktynių trasų – Algarvės žiedas.
Anksčiau, nuo 1984 iki 1996 metų, lenktynės Portugalijoje vyko Estorilo trasoje, tačiau dėl prastų trasos sąlygų B. Ecclestone‘as nutraukė sutartį su varžybų rengėjais ir atšaukė 1997-ųjų metų etapą, perkeldamas jį į Jerezą (Ispanija).
Paskutinį dešimtmetį, išskyrus Turkiją ir Valensiją, „Formulė-1“ žingsniavo tolyn nuo Europos. Bernie Ecclestone‘as suorganizavo lenktynes Bahreine, Malaizijoje, Kinijoje, Singapūre ir šįmet Abu Dabyje. Dar eilėje yra Indija ir Pietų Korėja.
Tačiau dabar Bernie nusprendė vėl plėsti lenktynių skaičių Senajam žemyne, kadangi situacijos su Prancūzijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos GP yra sudėtingos.
Štai žadėtas trasos šalia Paryžiaus projektas dar turi sulautki Prancūzijos nacionalinės asamblėjos palaiminimo, o ir gavęs tokį, etapą čia būtų galima rengti ne anksčiau 2011-ųjų.
Vokietijoje jau ryškėja situacija, kad Hockenheimas nesugebės rengti šios šalies „Grand Prix“, o Nurburgringas gali rengti etapą tik kas du metus.
Kas liečia D. Britaniją – nuo 2010 m. šios šalies F-1 etapas turi persikelti į Doningtoną, tačiau projekte yra neaiškus finansavimo klausimas.
Kadangi situacija yra tokia sudėtinga, B. Ecclestone‘as žvalgosi naujų trasų Europoje, o naujausias ir vienas moderniausių lenktyninių žiedų yra būtent Algarvės žiedas Portimao.
Ši vieta yra visapūsiškai patogi – trasa yra vos 50 km nuo tarptautinio oro uosto, su kuriuo ji tiesiogiai sujungta automagistrale, regione yra aibė viešbučių ir kurortų, o oras šioje vietovėje dažniausiai yra puikus, ypač pavasarį ir rudenį.
Kalbama, kad B. Ecclestone‘o pavaldiniai jau inspektavo trasą ir jos infrastruktūrą ir jau 2010-ais mes galime išvysti naują „Grand Prix“ etapą Portugalijoje.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Tadux15 565
2. ramasgo 556
3. Dainius Bendikas 556
4. mantioras 554
5. Kęstutis Šimkus 553