2014 m. bolidus planuojama išbandyti sausį

2014 m. bolidus planuojama išbandyti sausį
logo 2013 Balandžio 26 d. 20:38, Mercedes
F-1 ekipos siekia galimybės 2014 m. bolidus pirmą kartą išbandyti kitų metų sausio mėnesio gale.
Jau kitą sezoną visos čempionato komandos į savo bolidus bus priverstos montuoti 1,6 l V6 tipo variklius, tad nenuostabu, jog naujuosius bolidus ekipos nori išmėginti kaip įmanoma anksčiau.
Nors konkreti data kol kas nėra žinoma, britų „Autosport“ praneša, jog komandos siekia naujus motorus ir automobilius išbandyti anksčiau nei įprasta – sausio mėnesį.
Manoma, jog pirmieji bandymai gali būti surengti Jerezo (Ispanija) trasoje kitų metų pirmojo mėnesio gale.
Planuodamos 2014 m. darbus komandos susidūrė su viena problema. F-1 sporto reglamente esantis 22.4 straipsnis draudžia ekipoms bandyti savo bolidus sausio mėnesį. Tikimasi, kad ši problema bus išspręsta kitą mėnesį vyksiančio F-1 sporto ir darbo grupės posėdžio metu.
Į pirmus bandymus su 2014 m. bolidais
Jei bandymus pavyktų surengti kitų metų sausio mėnesį, ekipoms atsirastų galimybė paruošti taip vadinamus tarpinius bolidus su kuriais pirmą kartą būtų išmėginti naujieji varikliai. Tačiau toks scenarijus neatrodo realus, kadangi komandos visus savo išteklius sutelks naujų, o ne tarpinių automobilių kūrimui.
„Reiktų viską gerai įvertinti. Jei kalbame apie vėlesnę datą, tai būtų gerai mūsų bolidui. Tačiau jei naujas variklis turės kokių nors problemų, tada tai jau nebebus gerai. Privalome rasti tinkamą balansą“, – kalbėjo „Mercedes“ ekipos vadovas Rossas Brawnas.
„Jei bandymai vyks sausį, tokiu atveju dalyvautume su naujuoju bolidu. Tuo tarpu jei bandymai vyktų vasario mėnesį, tada būtų galima kurti automobilį variklio bandymams ir bolidą naujam sezonui.“
„Manau, kad kiekviena komanda norės naujuosius variklius išbandyti kuo anksčiau. Esu įsitikinęs, kad visos ekipos bandymuose pasirodys su kitų metų bolidais, net jei tai ir nebus galutinės jų versijos. Taigi, bandymuose bus tik po vieną bolidą.“
„Renault“ variklių skyriaus vadovas Robas White‘as mano, jog komandoms naujus variklius derėtų bandyti tik su 2014 m. bolidais.
„Naujieji bolidai greičiausiai bus išbandyti gana anksti. O naujus variklius būtų prasminga išmėginti jau su kitų metų sezonui ruoštais automobiliais“, – kalbėjo specialistas.
„Tarpinio bolido kūrimas prilygtų savo pačių uodegos gaudymui. Norint viskam pasiruošti iš anksto ir turėti iš to naudos, reikėjo pasiruošimo darbus pradėti seniai, anksčiau nei pradedant kurti 2014 m. bolidą.“
Bandymus norima surengti šiltuose kraštuose
Šiemet žiemą vykusių bandymų metu daugelis komandų susidūrė su viena problema – žema oro temperatūra. Dėl pastarosios ekipos tinkamai negalėjo išbandyti ne tik savo bolidų, bet ir naujųjų „Pirelli“ padangų. Tad nenuostabu, jog komandos žvalgosi į šiltesnius kraštus, kur 2014 m. ketinama išbandyti ne tik naujus bolidus, bet ir variklius.
„Svarbiausia yra išbandyti variklius ten, kur yra aukšta oro temperatūra. Priešingu atveju, jei pirmos sezono lenktynės įvyks Bahreine, galime turėti rimtų problemų“, – pasakojo R. Brawnas.
„Mes to nenorime. Siekiame tokių dalykų išvengti.“


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794