2014 m. F-1 – 2 privalomi sustojimai boksuose?

2014 m. F-1 – 2 privalomi sustojimai boksuose?
logo 2013 Lapkričio 29 d. 23:11, LAT Photographic
Nuo 2014 m. siūloma įvesi taisyklę, kuri įpareigotų F-1 pilotus lenktynėse stoti po du kartus.
Kaip teigia britų „Autosport“, galimi taisyklių pokyčiai bus apsvarstyti kitą mėnesį vyksiančiame Strategijos grupės susitikime. Minėtąjį pasiūlymą taip pat turės patvirtinti Pasaulio autosporto taryba.
Jei nuo kitų metų įsigalios privaloma dviejų sustojimų taisyklė, pilotai varžybų metu vieną iš padangų komplektų galės naudoti 50 proc. distancijos, kitą – 30 proc. distancijos.
Įsigaliojus tokiai taisyklei pranašumą prieš varžoves praras tos komandos, kurios galėtų su vienu ar kitu padangų komplektu įveikti ilgesnę distanciją.
Apie galimą privalomą dviejų sustojimų taisyklę šiemet jau buvo užsiminusi F-1 padangų tiekėja „Pirelli“. Italų kompanijos autosporto direktoriaus Paulo Hemberio teigimu, jei toks pasiūlymas nesulauks Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) palaiminimo, „Pirelli“ bus priversta pasielgti itin konservatyviai ir 2014 m. komandoms tieks tokias padangas, su kuriomis pilotai varžybų metu galės stoti tik vieną kartą.
„Mes norime, kad mums būtų pasakyta ką turime daryti“, – sakė „Pirelli“ autosporto direktorius Paulas Hembery.
„Sulaukėme daug kritikos, tačiau žmonės galbūt pamiršo ko patys mūsų prašė. Norime, kad problema būtų išspręsta. Kažkas turi mums pasakyti ką turėtume daryti.“


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983