2014 m. F-1 įsigalios baudos taškų sistema

2014 m. F-1 įsigalios baudos taškų sistema
logo 2013 Gruodžio 12 d. 23:23, Caterham
Šiandien paskelbus naujas sporto taisykles tapo aišku, kad nuo kitų metų F-1 įsigalios baudos taškų sistema.
Kaip teigiama 4.2 straipsnyje, pilotas, kuris už įvairius nusižengimus per 12 mėnesių surinks 12 taškų, neteks Super licencijos. Tai reiškia, kad sportininkas negalės dalyvauti vienose lenktynėse.
„Remiantis naujomis taisyklėmis lenktynių teisėjai galės pilotams skirti baudos taškus“, – rašoma naujose sporto taisyklėse.
„Jei sportininkas surinks 12 baudos taškų, jo Super licencija vienerioms lenktynėms bus suspenduota. Po to visi 12 baudos taškų bus anuliuoti. Baudos taškai galios 12 mėnesių. Praėjus šiam laikotarpiui surinkti taškai bus anuliuoti.“
Išplatintose taisyklėse taip pat rašoma, jog už nesaugų piloto išleidimą iš garažo arba sustojimo vietos bus skiriamos laiko arba starto pozicijų baudos.
Incidentui įvykus lenktynių metu, sportininkui galės bus skirta 10 starto pozicijų bauda kitoms varžyboms. Teisėjai lenktynininkui taip pat galės skirti laiko arba pravažiavimo pro techninio aptarnavimo zoną baudą.
Išplatintose taisyklėse taip pat skelbiama, kad kitais metais už variklio arba kitų svarbių jėgainės elementų keitimą bus skiriama 10 starto pozicijų bauda. Už mažesnės svarbos elementų keitimą pilotui bus galima skirti 5 starto pozicijų baudą.
Jei bolide bus pakeistas variklis ir kiti jėgainės elementai – sportininkas lenktynes turės pradėti iš techninio aptarnavimo zonos.
Sporto taisyklėse pabrėžiama – jei sportininkas, startuosiantis iš rikiuotės vidurio ar galo, negalės pilnai atlikti jam skirtos baudos, dalis jos bus perkelta į kitą etapą.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794