2014 m. F-1 tvarkaraštyje neliks Korėjos ir Indijos GP?

2014 m. F-1 tvarkaraštyje neliks Korėjos ir Indijos GP?
logo 2013 Birželio 18 d. 14:43, Williams/LAT Photographic
2014 m. F-1 tvarkaraštį gali sudaryti 19 etapų, kadangi jame gali nelikti Korėjos ir Indijos GP.
Kitąmet „Formulės-1“ lenktynės pirmą kartą turėtų būti surengtos Rusijoje ir Naujajame Džersyje (JAV), tad jau kurį laiką buvo diskutuojama apie tai, jog kitų metų tvarkaraštį gali sudaryti 21 etapas. Galutinį tvarkaraštį rupjūčio mėnesį turėtų patvirtinti tarptautinė automobilių federacija (FIA).
Vokiečių žurnalas „Speed Week“ skelbia, kad kitų metų tvarkaraštis etapų skaičiumi nesiskirs nuo šiuometinio – jį sudarys 19 lenktynių. Dėl finansinių priežasčių F-1 kitąmet gali nebeužsukti į Korėją ir Indiją.
Korėjos GP turi galiojančią sutartį iki 2016 m. pabaigos, tačiau vietos valdžios kantrybė senka, tad finansinė parama prastai lankomų lenktynių organizatoriams gali būti nutraukta jau po šių metų.
„Speed Week“ praneša, jog su rimtomis finansinėmis problemos gali susidurti ir Indijos GP organizatoriai.
„2013 m. lenktynės finansiškai yra saugios, tačiau 2014 m. – ne. Šaltiniai Indijoje praneša, jog lenktynių organizatorei „Jaypee Group“ bus iškelta bankroto byla“, – rašoma vokiečių žurnale.
Tuo tarpu Australijos GP organizatoriai patvirtino gandus, jog pirmos kitų metų F-1 lenktynės įvyks ne Melburne, kaip buvo įprasta iki šiol, o Bahreine.
Australijos laikraštyje „Herald Sun“ rašoma, jog kitąmet F-1 sezonas prasidės kovo 2 d. Bahreine. Tuo tarpu lenktynės Australijoje įvyks trečiąjį kovo mėnesio savaitgalį.
Australijos GP organizatoriai per daug nesureikšmina to, jog kitąmet F-1 sezonas prasidės ne Melburno trasoje, o Bahreine.
„Mūsų prioritetas yra surengti lenktynes trečią kovo savaitgalį“, – cituojamas vienas iš Australijos GP organizatorių Andrew Westacottas.
„2006 m. lenktynės vyko balandžio mėnesio pradžioje ir tuomet savaitgalio metu trasą aplankė virš 300 tūkst. žmonių.“


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Tadux15 565
2. ramasgo 556
3. Dainius Bendikas 556
4. mantioras 554
5. Kęstutis Šimkus 553