2015 m. daugiausiai baudų surinko M. Verstappenas ir „McLaren“

2015 m. daugiausiai baudų surinko M. Verstappenas ir „McLaren“
logo 2015 Gruodžio 06 d. 00:36, Getty Images
Pasibaigus šių metų „Formulės-1“ sezonui, paaiškėjo ne tik kas tapo nugalėtojais lenktynininkų ir konstruktorių įskaitose, bet ir kas daugiausiai surinko baudų.
Sportininkų tarpe blogiuko titulas šiemet atiteko čempionato debiutantui Maxui Verstappenui. Olandas debiutiniame sezone surinko 8 baudos taškus. Sportininkui iki diskvalifikacijos trūksta tik 4 taškų.
M. Verstappenui 2 baudos taškai buvo skirti už sukeltą avariją Monake, kurioje sudalyvavo ir Romainas Grosjeanas. 3 baudos taškus olandas gavo Vengrijoje, kur važiavo per greitai paskui saugos automobilį. Dar 3 baudos taškai sportininkui buvo skirti paskutinėse sezono lenktynėse Abu Dabyje, kur pilotas aplenkė varžovą už trasos ribų ir ignoravo jam mojuojamas mėlynas vėliavas.
Antroje vietoje liko Pastoras Maldonado, šiemet surinkęs 6 baudos taškus. Pastaruosius sportininkas gavo už tris skirtingus incidentus lenktynių trasoje.
Komandų tarpe baudų skaičiumi išsiskyrė po ilgos pertraukos šiemet vėl „Honda“ variklius naudojusi „McLaren“ ekipa. Japonų motorai ne tik stokojo galios, bet ir buvo nepatikimi. Ne kartą juos keitusi „McLaren“ per visą sezoną prarado net 320 starto pozicijų.
Antroje ir trečioje vietose liko „Renault“ variklius naudojusios „Red Bull“ ir „Toro Rosso“ ekipos. Komandos atitinkamai šiemet dėl baudų prarado 120 ir 105 startines pozicijas.
Baudos taškai pilotams:
Maxas Verstappenas – 8 taškai
Pastoras Maldonado – 6
Nico Hulkenbergas – 4
Romainas Grosjeanas – 4
Marcusas Ericssonas – 4
Sebastianas Vettelis – 3
Kimi Raikkonenas – 3
Sergio Perezas – 2
Jensonas Buttonas – 2
Roberto Merhi – 2
Lewisas Hamiltonas – 2
Daniilas Kvyatas – 2
Valtteri Bottas – 2
Felipe Nasras – 2
Fernando Alonso – 2
Dėl baudų prarastos starto pozicijos:
„McLaren-Honda“ – 320 vietos
„Red Bull-Renault“ – 120
„Toro Rosso-Renault“ – 105
„Ferrari“ – 50
„Manor-Ferrari“ – 45


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794