2018 m. Dakaro ralis baigėsi C. Sainzo triumfu

2018 m. Dakaro ralis baigėsi C. Sainzo triumfu
logo 2018 Sausio 20 d. 23:55, Pexels

Šių metų Dakaro ralis baigėsi „Peugeot“ lenktynininko Carloso Sainzo triumfu. Ispanas antrą kartą triumfavo maratone.

C. Sainzui nepavyko finišuoti paskutiniuose trijuose Dakaro raliuose, bet ketvirtas kartas buvo sėkmingas. Paskutiniame greičio ruože nuo geriausią rezultatą užfiksavusio sportininko ispanas atsiliko trimis minutėmis. Vis dėlto C. Sainzas triumfavo bendroje įskaitoje, antroje vietoje likusį „Toyota“ sportininką Nasserą Al-Attiyah aplenkęs 44 minutėmis.

C. Sainzo pergale džiaugėsi ir „Peugeot“, kuri traukiasi iš Dakaro ralio maratono ir kitais metais į jį nesugrįš. Per pastaruosius ketverius metus prancūzų komandos pilotai ralyje triumfavo tris kartus, o iš 48 greičio ruožų buvo greičiausi 25-iuose.

Paskutiniame šių metų Dakaro ralio greičio ruože geriausią rezultatą užfiksavo „Toyota“ atstovas Ginielis de Villiersas. Pastarasis 40 sek. aplenkė Stephane‘ą Peterhanselį ir šių metų Dakaro ralį baigė trečioje vietoje.

Avariją viename iš paskutiniųjų greičio ruožų patyręs S. Peterhanselis ralį baigė ketvirtas.

Lietuviai Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius ir Benediktas Vanagas paskutinį greičio ruožą baigė atitinkamai 14-oje, 17-oje ir 27-oje vietose. O motociklininkas Balys Bardauskas - 76-as. Bendrose automobilių ir motociklininkų įskaitose lietuviai finišavo: A. Juknevičius 12-as, V. Žala 18-as, B, Vanagas 30-as, o B. Bardauskas - 81-as.

Motociklininkų klasėje šiemet triumfavo KTM lenktynininkas Matthiasas Walkneris. Austrui tai pirmasis nugalėtojo titulas, o motociklų gamintojui - 17-as iš eilės.

M. Walkneris paskutinį greičio ruožą baigė nuo „Honda“ atstovo Kevino Benavideso atsilikęs 5 minutėmis. Bet to pakako, kad austras, kuris šiemet buvo greičiausias tik viename greičio ruože, triumfuotų ralio maratone.

2016 m. Dakaro ralio nugalėtojas Toby Price‘as šiandien nuo nugalėtojo atsiliko minute ir ralio maratoną baigė trečioje vietoje. Australas bendroje įskaitoje nuo M. Walknerio atsiliko 23 minutėmis.

Minėtasis K. Benavidesas ralio maratoną baigė antras, nuo nugalėtojo atsilikęs beveik 17 minučių.

Keturračių klasėje šiemet dominavo Ignacio Casale. Sportininkui tai antroji pergalė Dakaro ralio maratone. Čilietis antroje vietoje likusį Nicolas Cavigliasso aplenkė valanda ir 39 minutėmis.

Sunkvežimių klasėje vėl triumfavo „Kamaz“ komanda ir jos lenktynininkas Eduardas Nikolajevas. Rusas beveik keturiomis valandomis aplenkė antroje vietoje likusį Baltarusijos atstovą Siarheijų Viazovichių, važiavusį „Maz“ sunkvežimiu. Trečioje vietoje liko daugiau nei penkiomis valandomis nuo nugalėtojo atsilikęs kitas „Kamaz“ atstovas Ayratas Mardeevas.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Tadux15 565
2. ramasgo 556
3. Dainius Bendikas 556
4. mantioras 554
5. Kęstutis Šimkus 553