2009 m. skirtumai tarp komandų didės

2009 m. skirtumai tarp komandų didės
logo 2008 Rugpjūčio 15 d. 07:34, Force India
Kitais metais ženkliai keičiantis „Formulės-1“ taisyklėms, komandos turės sukurti visiškai naujus bolidus, o tai, manoma, padidins šiuo metu mažus skirtumus tarp bolidų trasoje.
Paskutinius metus kova trasoje buvo ypatingai atkakli – pernai pirmus tris sportininkus pasibaigus sezonui skyrė vos taškas, o šiemet dėl čempionų titulo kaunasi ir lenktynes jau laimėjo net penki lenktynininkai.
Nuo 2005 metų, kai buvo pristatyti nauji 2,4 litro varikliai, tris sezonus beveik visai nesikeitusios taisyklės, leido lyderius prisivyti ir silpnesnėms komandoms, kurios aršiai kovoja dėl vietos rikiuotės viduryje. Nuo 2006 metų sportui padangas tiekia tik vienas padangų gamintojas, o tai dar labiau sulygino ekipų pajėgumus.
„Force India“ ekipos technikos skyriaus direktorius Mike‘as Gascoyne‘as teigia, kad taisyklių pastovumas leido mažesnėms komandoms labai patobulinti savo techniką.
„Taisyklės kelis metus buvo stabilios ir matome to rezultatus. Egzistuoja komandos, kurios dirba geriau nei kiti, bet rikiuotės viduryje kartais septintą ir dvidešimtą sportininkus skiria pusė sekundės, tai tiesiog neįtikėtina“, - sakė jis.
„Palyginkite kvalifikaciją šiemet su pernai metų ir pamatysite, kad vidutiniškai jos pagreitėjo 0,2 sekundės, bet mes juos pasivijome 1,4 sekundės. „McLaren“ ir „Ferrari“ vis dar priekyje, bet jų technika tobulėjo mažiausiai, nes joms dabar labai sunku atrasti patobulinimus, kurie padarytų jų bolidus greitesniais", - sakė britas.
Nuo sekančių metų naujosios taisyklės leis naudoti kinetinės energijos atgavimo sistemas (KERS) ir sumažins aerodinamikos svarbą, bet visoms ekipoms pradedant bolidų kūrimą nuo nulio, bus galima greičiau juos tobulinti sezono metu. Nors vidutiniokai optimistiškai nusiteikę, skirtumai tarp bolidų pirmųjų lenktynių metu Australijoje tikriausiai bus didesnis nei šiemet.
Red Bull“ ekipos pilotas Markas Webberis spėja, kad naujos taisyklės nepagerins varžybų žiūrovams.
„Šiemet lenktynės tikrai buvo įdomios. Mano nuomone, kitais metais skirtumai bus didesni, nes turėsime priprasti prie taisyklių pakeitimų. Pradžioje bus sunku - kai keičiasi taisyklės, vieni sugeba sukurti kažką gero, o kitiems nepasiseka“, - sakė australas.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1174
2. Tadux15 1155
3. Giriby 1151
4. mantioras 1151
5. Modetas99 1140