2022 m. sprinto lenktynės vyks trečdalyje etapų

2022 m. sprinto lenktynės vyks trečdalyje etapų
logo 2021 Spalio 04 d. 14:08, Imago/Scanpix

„Formulės-1“ prezidentas ir generalinis direktorius Stefano Domenicali interviu „Sky Sports“ kalbėjo apie kitų metų lenktynių tvarkaraštį ir jo ypatumus.

2022 metais pasaulio čempionatas bus sudarytas iš 23 etapų, oficialiai jis bus paskelbtas spalio 15 d., nes derybos su kai kuriais organizatoriais dar vyksta. Kitas sezonas startuos kovą, o užsibaigs lapkričio viduryje – paskutinį kartą sezonas taip anksti užsibaigė dar 2010 metais. Padaryta viskas, kad „Formulės-1“ lenktynės nesikirstų su pasaulio futbolo čempionatu, kuris prasidės Katare lapkričio 21 d.

Stefano Domenicali: „Tikiuosi, kad tvarkaraštis bus sudarytas iš 23 etapų. Žinoma, mes laikysimės visų apribojimų, priimtų įvairių šalių vyriausybių dėl COVID-19 pandemijos. Mūsų tikslas yra tas, kad „Formulė-1“ visiems suteiktų viltį, jog mes galėsime normaliai ir saugiai suorganizuoti sezoną.

Sudarydami tvarkaraščio lenktynes, mes stengiamės surasti normalų ritmą ir padaryti viską patogiai logistikos prasme. Nesigilindamas į detales, galiu pasakyti, kad sezonas prasidės kovo viduryje ir baigsis lapkričio viduryje“.

Domenicali taip pat pridūrė, kad kitais metais lenktynių savaitgalio formatas su kvalifikacija penktadieniais ir sprinto lenktynėmis šeštadienį bus panaudotas 7-8 etapuose: „Metų pradžioje mes kalbėjome, kad norime surengti tris tokius etapus šiemet, nes reikia įsitikinti, ar mūsų planai yra teisingi.

Didžioji dauguma komentarų apie naują formatą buvo teigiami. Ypač patenkinti organizatoriai, kadangi svarbūs įvykiai dabar vyks ir penktadienį, ir šeštadienį, ir sekmadienį. Žinoma, mes atsižvelgsime į aspektus, kurie nepatiko naujajame formate. Jei apskritai, tai su sprintu mes pasiekėme didelės sėkmės.

Galiu patvirtinti, kad mes nesistengsime visų etapų pervesti į naują formatą su sprintu. Mes tokias varžybas norime rengti maždaug trečdalyje lenktynių specifinėse trasose, tuo dar labiau paįvairindami taškų skaičiavimo sistemą.

Turime daug peno apmąstymams. Į tai įtraukiame visas suinteresuotas grupes: televizijos kompanijas, lenktynininkus, komandas, organizatorius bei sirgalius. Neturime pamiršti, kad mūsų pareiga įsiklausyti į visas nuomones ir priimti teisingus sprendimus“.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983