2024 metais lenktynės Džedoje gali vykti rudenį

2024 metais lenktynės Džedoje gali vykti rudenį
logo 2023 Kovo 24 d. 11:50, Ferrari

Praėjusių metų pabaigoje pasirodė informacija, kad Džedos trasa Saudo Arabijoje priims pirmąsias 2024 metų sezono lenktynes – preliminariai varžybos turėtų įvykti pirmąjį kovo savaitgalį. Tik toks grafikas leistų nesikirsti „Formulės-1“ lenktynėms su Ramadanu, kuris kitais metais prasidės kovo 10 dieną ir tęsis iki balandžio pradžios.

Saudo Arabijos GP etapo organizatorius princas Halidas ben Sultanas Al Faisalas papasakojo, kad galutinis sprendimas dėl etapo šioje valsybėje dar nėra priimtas. Jei Saudo Arabijai nepavyks gauti teisės rengti debiutines sezono lenktynes, tai etapo organizatoriai prašys „Formulės-1“ vadovybės jų etapą nukelti į rudenį.

„Dar niekas nenuspręsta, bet tikiuosi, kad šį klausimą išspręsime artimiausiu metu, - kalbėjo princas Al Faisalas. - Problemos susijusios su Ramadanu, kurio datos kiekvienais metais nusistumia 10-11 dienų. Iki Ramadano lenktynes surengsime arba mes, arba Bahreinas. Vėliau – balandį ar gegužę oras pas mus jau bus per karštas.

Kovas – paskutinis mėnuo, kai pas mus būna tinkamas oras. Mes aptarsime šį klausimą su FOM ir F-1 komandomis, kad sprendimas tenkintų visus. Jei mums nepavyks priimti lenktynių kovo pradžioje, tai jas teks nukelti į spalį arba lapkritį, kai orai mūsų regione bus tinkami lenktyniauti“.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1178
2. Tadux15 1161
3. Giriby 1155
4. mantioras 1147
5. Modestas99 1144