2012 m. „Lotus“ patyrė 86 mln. JAV dolerių nuostolį

2012 m. „Lotus“ patyrė 86 mln. JAV dolerių nuostolį
logo 2013 Gegužės 28 d. 18:54, Lotus F1 Team/LAT Photographic
„Lotus“ komanda praėjusiais metais patyrė 86 mln. JAV dolerių nuostolį, pranešama britų laikraštyje „Telegraph“. Tai didžiausias finansinis nuotolis automobilių sporto pasaulyje.
Didžiulį nuostolį pernai patyrusi komanda taip dar labiau padidino savo skolą, kuri 2012 m. pabaigoje siekė 150 mln. JAV dolerių.
Apie finansinius reikalus F-1 pasaulyje rašantis britų žurnalistas Christianas Syltas teigia, jog komanda labiausiai nukentėjo dėl sumažėjusių rėmėjų skaičiaus. Britas įsitikinęs, jog ekipai buvo itin skausmingas „Lotus Cars“ pasitraukimas, kuri iki tol buvo pagrindinė komandos rėmėja.
Nors ekipą ir toliau puošia „Lotus“ pavadinimas bei spalvos, komanda, kuri priklauso Gerardui Lopezui, iki šiol neturi pagrindinio rėmėjo.
Nepaisant to, jog „Lotus“ kol kas konstruktorių įskaitoje užima trečią vietą, o jos pilotas Kimi Raikkonenas lenktynininkų įskaitoje yra antras, didelės skolos bei patirti nuostoliai ekipai nieko gero nežada.
Netekusi technikos direktoriaus Jameso Allisono, komanda po šio sezono gali prarasti ir savo lyderį – K. Raikkoneną. Vis sklando gandai, kad suomis nuo kitų metų gali ginti „Red Bull“ ekipos garbę.
„Būtų tikrai gaila, kadangi jis su „Lotus“ puikiai padirbėjo. Tačiau tai būtų jo sprendimas.“, – apie galimą suomio perėjimą į kitą ekipą kalbėjo buvęs F-1 pilotas Alainas Prostas.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983