2018 metais komandos gaus prizinių pinigų 45 mln. dolerių mažiau

2018 metais komandos gaus prizinių pinigų 45 mln. dolerių mažiau
logo 2018 Rugpjūčio 09 d. 13:23, Formula-1

2018 metais prizinių išmokų dydis pasaulio čempionato komandoms sumažės 45 mln. dolerių lyginant su tais laikais, kai „Formulė-1“ dar nepriklausė „Liberty Media“.

Sprendžiant iš ekonominės ataskaitos, paskelbtos vakar, per tris šių metų mėnesius – nuo balandžio iki birželio pabaigos, komandos gavo 307 mln. – 7 proc. mažiau nei 2017 metų analogišką periodą.

Tačiau šiais metais sezonas susideda iš didesnio skaičiaus etapų, o einamosios išmokos komandoms kažkuria prasme priklauso nuo to, kiek vyksta lenktynių: kai etapų kalendoriuje yra daugiau, už kiekvieną iš jų komandos gauna kiek mažiau prizinių išmokų, bet bendra išmokų suma pagal metų rodiklius viršys pernai metų lygį.

Iš viso komandos 2018 metais gaus 921 mln. dolerių, o tai yra 2 mln. dolerių daugiau nei pernai. Tačiau ši suma yra 45 mln. mažesnė, nei komandos gavo 2016 metais, paskutiniais metais, kai „Formulė-1“ priklausė kitiems savininkams.

Dar pavasarį F-1 vykdomasis direktorius Chase Carey pripažino, kad stebimas kai koks čempionato pajamų sumažėjimas, kartu auga ir išlaidos, o tam įtakos turi visa eilė faktorių – kompanijos etatų skaičiaus padidinimas, persikraustymas į naujus biurus ir žymus marketinginio aktyvumo padidėjimas. Tik praėjusį ketvirtį išlaidos padidėjo 27 mln. dolerių.

Reitingo agentūra „Moody‘s“ prognozuoja tolesnį „Formulės-1“ pajamų mažėjimą 2018 metais, kad susiję su ilgalaikėmis investicijomis, padiktuotomis organizaciniais bei infrastruktūriniais pakeitimais, kurie, kaip tikisi „Liberty Media“, ilgalaikėje perspektyvoje leis sėkmingai vystyti šį verslą.

Išlaidų mažėjimas neišvengiamai mažins ir prizines išmokas, ypač jei čempionato šeimininkams nepavyks perlaužti situacijos ir pritraukti į „Formulę-1“ naujų stambių rėmėjų.  



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794