2021 metais pasikeis pataisų priėmimo tvarka

2021 metais pasikeis pataisų priėmimo tvarka
logo 2019 Spalio 28 d. 16:03, FIA

Nuo 2021 metų pradės veikti nauji Techninis ir Sportinis reglamentai, taip pat įsigalios nauja taisyklių pataisų priėmimo tvarka. Dabar jas tvirtina Strateginė grupė ir „Formulės-1“ Komisija, o 2021 metais atsiras vieninga struktūra, kuri ir turės priiminėti naujus sprendimus.

Naujosios struktūros pavadinimo kol kas nėra, tačiau aišku, kad į ją įeis 10 FIA atstovų, 10 „Liberty Media“ atstovų bei dešimt F-1 komandų vadovų. Visi sprendimai, kurie bus priimami, kai kuriais atvejais pareikalaus mažesnio, o kai kuriais – didesnio balsų skaičiaus. „Mažam“ sprendimui patvirtinti pakaks 25 balsų, o „dideliam“ reikės 28 balsų. FIA ir „Liberty Media“ tikisi, kad nauja schema leis greičiau priiminėti sprendimus, nebandant susitarti su absoliučiai visomis komandomis.

Šiuo metu norint pakeisti kurį nors reglamento punktą kitam sezonui po balandžio 30 d. reikia vienbalsio visų komandų pritarimo – įsigaliojus naujai schemai sprendimams priimti vienbalsio pritarimo nereikės, o tai nepatinka kai kurioms komandoms. Pavyzdžiui, „Racing Point“ vadovas Otmaras Szafnaueris aiškina: „Mes negalėsime paprieštarauti, jei FIA sugalvos keisti taisykles viduryje sezono, kadangi jie greitai suras dvi komandas, kurios balsuos už jų pasiūlymus.

Dabar gi vienbalsis pritarimas gina mus nuo kurios nors vienos ekipos techninio pranašumo, kadangi mes bet kada galime pasisakyti prieš pakeitimus“.

Tuo tarpu „Haas“ komandos vadovas Guentheris Steineris mano, kad kai kuriais atvejais vieningo pritarimo atsisakymas gali būti naudingas: „Mes ne visuomet atsisakome gerų pasiūlymų. Tarkime, kad kuri nors komanda sugalvos ką nors panašaus į dvigubą difuzorių, tuomet visi galės operatyviai uždrausti tokį techninį sprendimą“.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983