2021 metų „Formulės-1“ tvarkaraštis jungia 23 lenktynes

logo 2020 Spalio 27 d. 18:00

Pirmadienį Portimao įvyko „Formulės-1“ komandų vadovų susitikimas su FIA prezidentu Jeanu Todtu ir „Formulės-1“ pasaulio čempionato vadovais, kuriame aptartas būsimojo 2021 metų sezono tvarkaraštis.

„Auto Motor und Sport“ rašo, kad susitikimas, kuriame be ekipų vadovų, dalyvavo Jeanas Todtas, Rossa Brawnas, Chase‘as Carey ir Stefano Domenicali, užtruko šešias valandas. Buvo svarstomas jėgos agregatų įšaldymo klausimas, taupymo būdai, biudžetiniai komandų apribojimai, naujas reglamentas ir kitų metų lenktynių tvarkaraštis. Naujajame projekte - 23 lenktynės, tačiau F-1 kol kas neturi atsarginio plano, jei situacija bus tokia, kai sugriuvo pirminis 2020 metų tvarkaraštis.

„Plano B“ nebuvimą dar iki susitikimo pradžios paaiškino vienas iš komandų vadovų: „Dar vieno tokio sezono, regis, mes neištversime“. „Formulė-1“ nori sugrįžti prie įprastinės schemos, kai etapų organizatoriai moka čempionato šeimininkams rengėjo mokestį, o ne gauna iš „Liberty Media“ pinigus už autodromų nuomą, kaip vyksta dabar. Be sirgalių tribūnose organizatoriai negali mokėti įmokų, o tai galėtų reikšti, kad 2021 metais varžybos be žiūrovų neplanuojamos.

Galutinis kitų metų tvarkaraštis galutinai dar nėra suformuotas, bet baziniai parametrai jau apibrėžti. Iš 23 numatytų etapų jau aiški ir pirmųjų lenktynių data - kovo 21 d. Melburne. Po savaitės iš Australijos varžybos kelsis į Bahreiną. Plano žiemos bandymus surengti Bahreine ir ten pat pradėti naująjį sezoną atsisakyta. Bandymai tradiciškai įvyks Barselonoje, tikslios datos bus paskelbtos vėliau.

Po Bahreino „Formulės-1“ sezoną žadama pratęsti Kinijoje. Po dviejų savaičių po lenktynių Šanchajuje žadama persikelti į Vietnamą, tačiau varžybos ten lieka su klaustuku ne tiek dėl koronaviruso baimės, kiek dėl šios šalies valdžios politikos atverti sienas įvažiuoti užsieniečiams.

Europinė sezono dalis prasidėtų gegužės 9 d. Barselonoje. Po dviejų savaičių įvyktų Monako etapas, o dar po dviejų savaičių - Baku.

Birželio viduryje F-1 persikeltų į Kanadą, o po to vėl sugrįžtų į Europą. Iki vasaros pertraukos, kuri prasidėtų po rugpjūčio 1 d., įvyktų etapai Prancūzijoje, Austrijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Vengrijoje.

Tolesnės datos nenustatytos, bet jau numatytos dvi serijos sudvejintų etapų: Monza, Zandvoortas ir Spa, vėliau - Singapūras, Suzuka ir Sočis. Sezonas tradiciškai užsibaigs Abu Dabyje.

Iki šiol nėra galutinio sprendimo dėl lenktynių JAV, Meksikoje ir Brazilijoje. Jei kuriose nors šalyse iškiltų problemų, tai juos bus galima pakeisti GP, kurie buvo šiais metais. Pasaulyje yra daug trasų, kurios norėtų priimti „Formulės-1“ lenktynes.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Tadux15 565
2. ramasgo 556
3. Dainius Bendikas 556
4. mantioras 554
5. Kęstutis Šimkus 553