2016 m. F-1 sezono finalas gali įvykti gruodį

2016 m. F-1 sezono finalas gali įvykti gruodį
logo 2015 Rugsėjo 05 d. 00:10, Ferrari
Paskutinės 2016 m. „Formulės-1“ sezono lenktynės gali įvykti ne lapkričio, o gruodžio mėnesį. Apie tai užsiminė sporto komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone‘as.
Kitąmet gali įvykti 21 lenktynės. Padidėjus etapų skaičiui, komandos nori, kad ir toliau būtų išsaugota ta pati vasaros atostogų trukmė – trys savaitės.
B. Ecclestone‘as bando rasti būdų, kaip patenkinti tokį ekipų norą. Britui gali pagelbėti Singapūro GP organozatoriai. Pastarieji nėra patenkinti tuo, jog kitais metais tik savaitė laiko skirs Singapūro GP ir Malaizijos GP. Teigiama, kad pastarosios šalies atstovai sutinka pakeisti lenktynių datą.
Atsižvelgęs į susidariusią situaciją, B. Ecclestone‘as ketina pakoreguoti kitų metų F-1 tvarkaraštį. Įgyvendinus pakeitimus, Malaizijos GP lenktynės įvyktų lapkritį, o sezono finalas – Abu Dabyje, gruodžio mėnesį.
„Lenktynės Malaizijoje nebus pasktuinės. Jos įvyks prieš varžybas Abu Dabyje“, – sakė B. Ecclestone‘as.
„Būtų gražu surengti finalą gruodį. Kalėdų išvakarėse būtų šaunu. Mes stengiamės suorganizuoti geras lenktynes.“
Williams“ komandos vadovo pavaduotojos Claire Williams teigimu, kitų metų tvarkaraštį ir vasaros atostogų trukmę ketinama aptarti kitame Strategijos grupės posėdyje.
„Mums tai kelia nerimą. Ketiname tai aptarti kitame Strategijos grupės posėdyje“, – sakė „Williams“ specialistė.
„Nerimaujame dėl žadamos trumpos vasaros pertraukos. Žmonėms, dirbantiems F-1, ji yra reikalinga. Visiems reikia grįžti namo, susitikti su šeimomis ir pasimėgauti tuo, kas jiems patinka.“


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983