2017 m. F-1 sezoną S. Vettelis ir „Ferrari“ pradėjo pergale

2017 m. F-1 sezoną S. Vettelis ir „Ferrari“ pradėjo pergale
logo 2017 Kovo 26 d. 09:34, Ferrari

 „Ferrari“ lenktynininkas Sebastianas Vettelis Australijoje vykusiose pirmose šių metų F-1 sezono lenktynėse finišavo pirmas ir iškovojo pergalę po daugiau nei metų pertraukos.

 Po starto kurį laiką pirmavęs, bet vėliau poziciją vokiečiui praradęs, Lewisas Hamiltonas turėjo pasitenkinti antra vieta. Naujasis „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas finišo liniją kirto trečias.

Kvalifikacijos nugalėtojas L. Hamiltonas sėkmingai startavo ir išsaugojo pirmąją poziciją. Tuo tarpu S. Vettelis stengėsi nuo brito per daug neatsilikti. Prieš L. Hamiltonui pasukant į techninio aptarnavimo zoną pasikeisti padangų, šiuos du sportininkus skyrė sekundė.

Grįžęs į trasą „Mercedes“ pilotas susidūrė su problema - užstrigo už lėčiau važiavusio „Red Bull“ lenktynininko Maxo Verstappeno. Kol britas gaišo laiką važiuodamas paskui olandą, S. Vettelis atliko sustojimą ir į trasą grįžo priešais „Red Bull“ ir „Mercedes“ pilotus.

Vėliau vokietis sugebėjo persvarą prieš L. Hamiltoną padidinti iki 10 sek. „Ferrari“ pilotas išlaikė lyderio poziciją ir po ilgokos pertraukos finišo liniją kirto pirmas. Tuo tarpu „Mercedes“ atstovai L. Hamiltonas bei V. Bottas pirmose šių metų sezono lenktynėse turėjo pasitenkinti antra ir trečia vietomis.

Varžybų pabaigoje M. Verstappeno spaudimą atlaikęs antrasis „Ferrari“ lenktynininkas Kimi Raikkonenas finišavo ketvirtas.

Felipe Massa, vienas iš nedaugelio pilotų, kuris šios dienos lenktynėse nebuvo lyderių aplenktas ratu, lenktynes Australijoje baigė šeštas. Tuo tarpu abu „Toro Rosso“ lenktynininkus įveikęs Sergio Perezas finišavo septintas. O naujasis „Force India“ pilotas Estebanas Oconas užbaigė pirmąjį dešimtuką ir iškovojo pirmąjį tašką savo F-1 karjeroje.

Itin nesėkmingai diena susiklostė vietos herojui Danieliui Ricciardo. „Red Bull“ pilotas su techninėmis problemomis susidūrė lenktynėms dar net neprasidėjus. Sportininkams startavus „Red Bull“ bolidas vis dar stovėjo garaže. D. Ricciardo vėliau išvažiavo į trasą, bet nuo lyderių tuo metu jau atsilikinėjo keliais ratais. Po kurio laiko vėl dėl technikos gedimo D. Ricciardo buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių.

[gallery id=1253 rand=rand]

Vt. Lenktynininkas Komanda Laikas
1 Sebastianas Vettelis  Ferrari 1:24.11.670
2 Lewisas Hamiltonas  Mercedes +9.975
3 Valtteri Bottas  Mercedes +11.250
4  Kimi Raikkonenas  Ferrari +22.393
5 Maxas Verstappenas  Red Bull +28.827
6 Felipe Massa  Williams +1:23.386
7  Sergio Perezas  Force India +1 ratas
8 Carlosas Sainzas Toro Rosso +1 ratas
9 Daniilas Kvyatas  Toro Rosso +1 ratas
10 Estebanas Oconas  Force India +1 ratas
11 Nico Hulkenbergas  Renault +1 ratas
12 Antonio Giovinazzi  Sauber +2 ratai
13 Stoffelis Vandoorne'as  McLaren +2 ratai
  Fernando Alonso  McLaren  
  Kevinas Magnussenas Haas  
  Lance'as Strollas  Williams  
  Danielis Ricciardo  Red Bull  
  Marcusas Ericssonas Sauber  
  Jolyonas Palmeris  Renault  
  Romainas Grosjeanas  Haas  


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983