2018 metais D. Ricciardo priims sprendimą dėl savo ateities

2018 metais D. Ricciardo priims sprendimą dėl savo ateities
logo 2017 Rugsėjo 26 d. 06:00, Pexels

Danielis Ricciardo pareiškė, kad likusiose 6 lenktynėse „Red Bull“ turi padėti pamatus kovai dėl čempiono titulo 2018 metais ir nuo to priklausys, ar norės jis sieti savo ateitį su šia komanda, ar ne.

„Mes paprasčiausiai turime išsaugoti tą tempą, kurio pasiekėme šiais metais ir tęsti darbą ta pačia linkme kitais metais, - sakė Ricciardo interviu australų laikraščiui „Herald Sun“. – Kiekviename sezone mes jaučiame savo jėgą, bet kiekvienų metų pradžioje mes žengiame žingsnį atgal.

Šiais metais mes nekovojame dėl titulo, o tai reiškia, kad 2018 m. mes turime užimti tokias pozicijas, kad realiai į jį pretenduotumėme – tada aš galėsiu įsitikinti, kad tai yra mūsų jėgoms artimiausioje ateityje.

Aš galiu lenktyniauti „Formulėje-1“ dar ne vienerius metus, nors kartu aš nesu toks jau jaunas. Dabar į čempionatą ateina 19-mečiai vaikinai ir pasiekia sėkmės ir jie turi daugiau laiko nei aš. Todėl man tenka skubėti, skirtingai nei kitiems. Jei man nepavyks laimėti titulo kitais metais, turi būti konkretūs požymiai to, kad mes dėl titulo galėsime kovoti 2019 metais.

Aš visuomet sakiau: jei man yra lemta iškovoti tik vieną pasaulio čempino titulą, tai aš to norėčiau pasiekti tik su „Red Bull“. Kartu su šia komanda aš esu laimėję lenktynes, mes pasiekėme didelės sėkmės, tačiau lieka paskutinė kliūtis, kurią reikia įveikti. Idealiai - su „Red Bull“. Mes norime to kartu, tai yra mūsų bendri interesai“.

Danielis nesibaimina, kad neapsisprendimas dėl ateities gali atsiliepti jo nusiteikimui kitą sezoną ir gali jį atitraukti nuo kovos dėl pergalės čempionate: „Tai bus nauja man situacija, juk aš visuomet turėjau kontraktą su „Red Bull“. Bet, mano galva, kuo geriau aš pasirodau, tuo aukštesni šansai atsidurti maksimaliai naudingoje padėtyje.

O jei pradėti galvoti: „O kas gi bus? Į kokią komandą pereis vienas ar kitas pilotas ir ką žada daryti viena ar kita komanda?“ – štai tada, manau, tikrai mane atitrauks nuo tų užduočių, ties kuriomis reikia susikaupti“.

2017 metais Ricciardo jau septynis kartus buvo užlipęs ant podiumo, tame tarpe iškovojo pergalę Azerbaidžane, nors yra linkęs pripažinti, kad sezono pradžia buvo sunki. Dėl techninių priežasčių jis pasitraukė iš kovos savo namų lenktynėse Melburne: „Pirmajame sezono etape nepaisant labai aukštų lūkesčių viskas susiklostė nesėkmingai. Perspektyvos tada neatrodė džiuginančios, bet nuo to laiko situacija pasikeitė į gerą ir dabar galima pasakyti, kad sezonas klostosi pakankamai neblogai.

Melburne nuotaikos buvo tokios, kad aš abejojau, ar turėsiu galimybę šiais metais apskritai užlipti ant podiumo. Po to mes penkis kartus finišavome priziniame trejete, o vėliau – dar du kartus. Tai malonu“.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983