2003 bolidai: "Jaguar R4"

2003 bolidai: "Jaguar R4"
logo 2003 Sausio 21 d. 10:54, .
"Jaguar“ komanda savo naująjį bolidą R4 pristatė internetu.
Komanda pasirinko pigesnį ir daugumai patrauklesnį bolido pristatymo būdą - naujasis modelis buvo pristatytas komandos svetainėje.
Teigiama, kad naujuoju R4 bolidu komanda turėtų iškopti iš nesėkmių liūno, nes pernykštis R3 bolidas, anot komandos atstovų, daugumoje sričių nusileido dar senesniam R2 modeliui. Šiemetinis lenktynių dalyvis turėtų atnešti geresnių rezultatų.
"Pernai R3 bolidas pamokė mus daugelyje sričių. Nors ir sezoną pradėjome su blogesniu nei patenkinamu bolidu, sezoną užbaigėme daug sėkmingiau ir tai turėtų atsispindėti naujame R4,"- sakė "Jaguar“ komandos vadybos direktorius Davidas Pitchforthas.
Taip pat komanda yra labai patenkinta naujuoju varikliu "Cosworth CR5", kuris yra daug lengvesnis už praeitais metais Kanados GP metu debiutavusį CR4. Naujas agregatas yra 90 laipsnių kampo tarp cilindrų variklis, tuo tarpu senoji variklių karta CR1, CR2, CR3 ir CR4 turėjo 72 laipsnių pasvirimą.
CR5 yra visiškai naujas sprendimas ir toks daugelio komandų naudojamas pasvirimo tarp cilindrų kampas leido nuleisti svorio centrą kiek žemiau, nei įprasta.
Taip pat "Cosworth CR5“ yra didžiausią apsukų skaičių pasiekiantis agregatas iš visų "Jaguar“ naudotų agregatų, nors ekipa neatskleidė jokių tikslių skaičių.
Naujasis bolidas jau buvo išbandytas šiemet Lommelo trasoje, esančioje Belgijoje. Iki Australijos GP komanda yra sudariusi intensyvų bandymų tvarkaraštį.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1178
2. Tadux15 1161
3. Giriby 1155
4. mantioras 1147
5. Modestas99 1144