2003 bolidai: „McLaren MP4/18“

2003 bolidai: „McLaren MP4/18“
logo 2003 Gegužės 20 d. 20:05, McLaren
Rytoj Paul Ricard žiede "McLaren“ ekipa oficialiai pristatys savo naująjį bolidą MP4/18. Mums pavyko gauti išskirtinę šio bolido nuotrauką.
Pats bolidas smarkiai skiriasi nuo MP4/17D tiek išvaizda, tiek savo "vidumi": bolido priekinė dalis labai smaila ir nuleista, galinė dalis ir variklio gaubtas irgi visiškai naujos formos. Be to, bolidą varo naujas "Mercedes Benz FO 110P“ variklis, kurio svorio centras yra žemiau, nei MP4/17D įmontuoto agregato.
"Modelis MP4-18 pažymi trečius metus iš eilės nesikeičiančias techninio reglamento taisykles, tad dėl šitokio stabilumo neįmanoma parodyti ženklaus progreso,“ - sakė komandos techninis direktorius Adrianas Newey'us. "Galiu pasakyti, jog prie šito bolido buvo dirbama daugiau nei prie ankstesnių. Tai bus pirmasis bolidas, specialiai taikytas prie "Michelin“ padangų bei jo visas dizainas sukurtas tik vėjo tunelyje, esančiame "McLaren“ Technologijų centre."
Taip pat jis pridūrė: „Šiam bolidui sukurti reikėjo gerokai daugiau tyrimų, nei bet kuriam kitam, su kuriuo aš dirbau. Automobilyje yra keletas gerai matomų patobulinimų – trumpesnė ir žemesnė nosis ir galinė dalis. „MP4/18“ yra mažesnis nei pirmtakas, ir viskas gana glaustai sutalpinta, norint tai pasiekti. Mes taip pat patobulinome aerodinaminį efektyvumą, atkreipėme dėmesį į smulkmenas, be to, panaudojome keletą naujų medžiagų. Simuliacijos parodė, kad naujasis bolidas yra daug žadantis, tačiau mes negalime būti 100% tikri, todėl laukiame pirmųjų bandymų šią savaitę Paul Ricarde“.
"Variklis FO 110P V10 yra visiškai naujas. Jis buvo tikslingai kuriamas bolidui MP4-18,“ - sakė "Mercedes“ viceprezidentas Norbertas Haugas. "Tai bus didelis žingsnis pirmyn ir bolidas taps konkurentabilus visais atžvilgiais."


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Kęstutis Šimkus 450
2. Giriby 441
3. mantioras 440
4. Gudas 435
5. f1a 433