2009 m. „Formulės-1“ komandų sudėtys – kas ir kur?

2009 m. „Formulės-1“ komandų sudėtys – kas ir kur?
logo 2008 Rugpjūčio 31 d. 15:50, GEPA pictures
„Ferrari“ prezidentui Luca di Montezemolo patvirtinus, jog ekipoje ir kitąmet važiuos tie patys lenktynininkai, kitų metų sezono komandų sudėčių kontūrai tapo gerokai aiškesni nei iki šiol.
Pasinaudodami situaciją, pateikiame preliminarias 2009 m. čempionate dalyvausiančių komandų sudėtis. Ekipų eiliškumas ir lenktynininkų numeracija sudaryta naudojantis dabartine pirmenybių rikiuote. Pasviru šriftu pažymėti oficialiai nepatvirtinti pilotai ir galimi kandidatai.
McLaren
1. Lewisas Hamiltonas
2. Heikki Kovalainenas
„McLaren“ komandos sudėtis aiški. L. Hamiltonas su ekipa sudarė sutartį iki 2012 m. galo, o H. Kovalainenas užsitikrino lenktynininko vietą po pirmosios savo pergalės, iškovotos Vengrijoje.
Ferrari
3. Felipe Massa
4. Kimi Raikkonenas
Ilgai buvo kalbama, ar K. Raikkonenas nepasitrauks iš komandos jau po šių metų sezono. Vis dėlto, tiek suomis, tiek L. di Montezemolo užtikrino bendradarbiausią ir kitąmet, bent kol baigsis iki 2009 m. pabaigos galiojanti sutartis.
F. Massa, tuo tarpu, šiemet važiuoja tikrai gerai bei turi sutartį su komanda iki 2010 m. sezono pabaigos.
BMW Sauber
5. Robertas Kubica
6. Nickas Heidfeldas / Fernando Alonso
Nors beveik neabejojama, kad „BMW Sauber“ jau pasinaudojo teise dar metams pratęsti sutartį su R. Kubica, tačiau komanda to dar nepatvirtino oficialiai. Kalbama, jog ekipa norėjo trejų metų trukmės kontrakto, tačiau lenkas sutiko įsipareigoti tik metams, akivaizdžiai nusitaikęs į vietą „Ferrari“ 2010 m.
Į veteranų būrį pamažu pereinantis N. Heidfeldas šiemet niekaip nesugeba prilygti R. Kubicai ir turi rimtų problemų kvalifikacijoje, kurias jam spręsti sekasi labai lėtai. Jei „BMW Sauber“ pavyktų susitarti dėl daugiametės sutarties su F. Alonso, vokiečiui tektų ieškoti kitos komandos. Vienintelė jo viltis – ispano noras lenktyniauti „Ferrari“ bei savaime dėl to suprantamas nenoras įsipareigoti ilgiau nei metams.
Toyota
7. Jarno Trulli
8. Timo Glockas
Po Vengrijos GP lenktynių „Toyota“ komandos vadovas Johnas Howettas užtikrino, jog ekipa planuoja ir kitąmet naudotis tų pačių pilotų paslaugomis, todėl pokyčių ekipoje tikėtis naivu.
Renault
9. Fernando Alonso / Nickas Heidfeldas / Rubensas Barrichello / Takuma Sato
10. Nelsonas Piquet / Takuma Sato / Romainas Grosjeanas / Lucas di Grassi
„Renault“ komandos sudėtis kitų metų sezonui – bene didžiausia mįslė.
Akivaizdu, jog F. Alonso derasi su neviena kita ekipa, tačiau nori įsipareigoti tik metams, todėl visai gali būti, jog ispanas bent 2009 m. liks prancūzų komandoje. Dukart „Formulės-1“ čempionui perėjus kitur, jo vietą greičiausiai užimtų kitoje ekipoje jo išstumtas pilotas – N. Heidfeldas iš „BMW Sauber“ bei R. Barrichello iš „Honda“. Neatmetama galimybė, jog „Renault“ surizikuos ir pasikvies T. Sato.
N. Piquet, tuo tarpu, pagerino savo formą palyginus su sezono pradžia, tačiau tikrai dar negali būti tikras dėl piloto vietos kitų metų čempionatui. Viskas priklausys nuo to, kai brazilui pavyks pasirodyt sezono pabaigoje. Jaunojo piloto vietą norėtų užimti perspektyvūs GP2 pilotai R. Grosjeanas ir L. di Grassi. Nederėtų pamiršti ir jau minėto T. Sato.
Red Bull
11. Markas Webberis
12. Sebastianas Vettelis
„Red Bull“ ekipos lenktynininkai 2009 m. sezonui – aiškūs ir oficialiai patvirtinti. Bus įdomu pažiūrėti, ar komandos senbuvis australas sugebės atlaikyti itin perspektyvaus jaunojo vokiečio atakas.
Williams
14. Nico Rosbergas
15. Kazuki Nakajima / Nico Hulkenbergas
Neabejojama, jog N. Rosbergas ir kitąmet lenktyniaus „Williams“ – vokiečio sutartis su komanda galioja iki 2009 m. pabaigos.
Dėl vietos ekipoje daugiau ar mažiau tikras gali būti ir K. Nakajima. Japonas šiemet buvo pastovesnis už labiau patyrusį komandos draugą, o taip pat gali džiaugtis „Toyota“ parama.
Vis dėlto, savo šanso laukia jaunasis Nico Hulkenbergas, kurio karjera rūpinasi Michaelio Schumacherio vadybininkas Willi Weberis. Vis dėlto, jam greičiausiai teks palaukti 2010 m., kai iš komandos tikriausiai pasitrauks N. Rosbergas.
Honda
16. Jensonas Buttonas
17. Rubensas Barrichello / Fernando Alonso / Takuma Sato
Dėl J. Buttono ateities komandoje abejonių beveik nėra, tačiau oficialiai kitų metų sezonui jis dar nepatvirtintas.
R. Barrichello, tuo tarpu, dėl vietos tikrai negali būti tikras, nes „Honda“ atvirai derasi su F. Alonso. Jei komandai pavyks įtikinti ispaną savo perspektyvumu ar ekipa sutiks su jo noru sudaryti sutartį tik metams, brazilui greičiausiai teks baigti karjerą ar mėginti laimę kovojant dėl vietos „Renault“.
Labai maža tikimybė, jog R. Barrichello vieta kitąmet atiteks T. Sato, tačiau japonų viltis miršta paskutinė.
Toro Rosso
18. Sebastienas Bourdais / Sebastienas Buemi / Anthony Davidsonas / Takuma Sato / Bruno Senna
19. Sebastienas Buemi / Anthony Davidsonas / Takuma Sato / Bruno Senna
„Toro Rosso“ bendrasavininkas Gerhardas Bergis jau ne kartą pareiškė, jog S. Bourdais būtina pasiekti geresnių rezultatų, jei šis nori komandoje važiuoti ir 2009 m. Vis dėlto, prancūzo galimybės likti didesnės vien todėl, jog ekipą paliks S. Vettelis – komandai praverstų pastovumas.
Kas pakeis pasitraukiantį komandos lyderį? „Toro Rosso“ jau paskelbė apie planus išbandyti GP2 lenktynininką S. Buemi, o visiems puikiai žinomas G. Bergerio palankumas kitam šio čempionato dalyviui B. Sennai. Be to, svarstoma abiejų žlugusios „Super Aguri“ komandos pilotų, A. Davidsono ir T. Sato, kandidatūra. Japonas įdomus „Red Bull“ ne tik lenktynininko talentu, bet ir savo tėvynės rinka.
Force India
20. Giancarlo Fisichella / Vitantonio Liuzzi / Karunas Chandhokas
21. Adrianas Sutilas / Vitantonio Liuzzi / Karunas Chandhokas
„Force India“ komandos savininkas Vijay Mallya rugpjūčio pradžioje prasitarė, kad ekipa 2009 m. nori išlaikyti tokią pačią lenktynininkų sudėtį.
Tiesa, tokį pareiškimą laikyti oficialiu patvirtinimu būtų ankstoka, todėl ekipoje bandytoju dirbantis Vitantonio Liuzzi bei GP2 lenktyniaujantis Karunas Chandhokas dar turi mažytę viltį.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794