2019 m. trijų lenktynių iš eilės greičiausiai nepamatysime

2019 m. trijų lenktynių iš eilės greičiausiai nepamatysime
logo 2018 Liepos 06 d. 22:33, Renault Sports

Priešingai nei šiemet, kitais metais trijų lenktynių iš eilės greičiausiai F-1 sirgaliai nepamatys.

Sekmadienį vyksiančios Didžiosios Britanijos GP lenktynės bus trečiosios per paskutinius tris savaitgalius. Prieš tai varžybos vyko Austrijoje ir Prancūzijoje. Po lenktynių Silverstoune bus vienas laisvas savaitgalis, o po jo vėl vyks lenktynės Vokietijoje ir Vengrijoje.

Šią savaitę vykusio Strategijos grupės posėdžio metu komandos išreiškė norą kitų metų tvarkaraštį suplanuoti taip, jog būtų išvengta tokių „maratoninių“ situacijų.

„Kiek man žinoma, kitais metais nebus trijų etapų iš eilės. Apie tai kalbėjome šią savaitę vykusio posėdžio metu, bet viskas dar nėra galutinai nuspręsta“, - sakė „McLaren“ vadovas Zakas Brownas.

„Manau, kad didžioji dalis komandų, jei ne visos komandos, norėtų, kad kitais metais nebūtų rengiamos trys lenktynės iš eilės.“

Kai dažnai rengiamos varžybos, komandos turi spręsti logistines problemas bei keisti darbuotojų rotaciją.

„Svarbiausi tokiose situacijose yra žmonės. Jie daug ir sunkiai dirba. O kai jie ilgai būna toli nuo šeimų ir negali grįžti namo, tai nėra gerai“, - kalbėjo „Williams“ vadovo pavaduotoja Claire Williams.

„Nemanau, kad kitais metais vėl pamatysime tris lenktynes iš eilės. Tai apsunkina visų gyvenimus, tad manau, jog pasimokėme iš padarytų klaidų.“

Tuo tarpu „Renault F1“ vadovui Cyrilui Abiteboului kokybė yra svarbiau už kiekybę.

„F-1 lenktynės turi būti kažkas ypatingo. Daugiau varžybų - daugiau iššūkių. Bet ne tai yra svarbiausia. Svarbu rasti tinkamą balansą“, - teigė prancūzas.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Tadux15 565
2. ramasgo 556
3. Dainius Bendikas 556
4. mantioras 554
5. Kęstutis Šimkus 553