2021 m. sezono statistika – sportininkai

2021 m. sezono statistika – sportininkai
logo 2021 Gruodžio 26 d. 18:26, Unsplash

Kasmet įvairių šaltinių skelbiama statistika kartais daug pasako apie tai, kaip sekėsi komandoms ir sportininkas praėjusiame sezone. Štai keletas faktų apie lenktynininkus, kurie varžėsi šių metų F-1 sezone.

Lewisas Hamiltonas

Lewisas Hamiltonas šiemet buvo geriausias kvalifikacijoje. Jo vidutinė startinė pozicija – 2,14. Bet atsižvelgus į sportininkui šiemet skirtas baudas, „Mercedes“ lenktynininkas pasirodė prasčiau už Maxą Verstappeną.

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas – sprinto lenktynių čempionas. Per tris šiemet surengtas varžybas, suomis iškovojo septynis taškus, tiek pat, kiek ir M. Verstappenas. Tiesa, V. Bottas nugalėjo du kartus, tuo tarpu olandas tik kartą.

Maxas Verstappenas

Iki paskutinio lenktynių rato Abu Dabyje, M. Verstappenas buvo pirmavęs 15-oje etapų, kaip ir L. Hamiltonas. Olandas paskutiniame rate įsiveržė į priekį ir skaičiumi lenktynių, kuriose pirmavo, pranoko britą.

Sergio Perezas

Sergio Perezas šiemet praleido mažiausiai laiko važiuodamas aukštesnėje pozicijoje nei komandos draugas. Meksikietis aukštesnėje pozicijoje nei M. Verstappenas važiavo 9,4 proc. laiko. Tik kartą jam pavyko finišuoti aukščiau nei olandui. Tai įvyko lenktynėse Baku, kuriose dėl sprogusios padangos M. Verstappenas nefinišavo.

Lando Norrisas

Lando Norrisas šiemet buvo stipriausias kategorijoje „geriausias tarp likusiųjų“. Britas šešis kartus lenktynėse finišavo nusileidęs tik „Mercedes“ ir „Red Bull“ pilotams.

Danielis Ricciardo

Danielis Ricciardo šiemet pirmavo Monzos trasoje surengtose lenktynėse, kuriose ir nugalėjo. Tai buvo vienintelės lenktynės šiemet, kuriose pirmavo australas.

Lance‘as Strollas

Tarp komandų, kurios konstruktorių įskaitoje pateko į pirmą septintuką, Lance‘as Strollas buvo vienintelis sportininkas, nė karto nefinišavęs pirmame penketuke.

Sebastianas Vettelis

Sebastianas Vettelis šiemet iškovojo daugiau taškų nei Lance‘as Strollas. Bet 10-yje lenktynių iš 17, kurias baigė abu sportininkai, kanadietis finišavo aukštesnėje pozicijoje nei vokietis.

Estebanas Oconas

„Alpine“ komandos sportininkus šiemet skyrė mažiausias taškų skirtumas. Estebanas Oconas nuo Fernando Alonso atsiliko tik 7 taškais.

Fernando Alonso

„Alpine“ sportininkus taip pat skyrė mažiausias skirtumas kvalifikacijoje. Paskaičiavus vidurkį, F. Alonso komandos draugą E. Oconą pranoko vos 0,012 sek.

Charlesas Leclercas

Nors Charlesas Leclercas iškovojo „pole“ Monake ir Baku, sportininkas pirmavo vieną ratą tik vienose iš jų. Tuo tarpu Silverstoune „Ferrari“ lenktynininkas pirmavo 49 ratus iš 52 ir finišavo antras.

Carlosas Sainzas

Pastovumas padėjo Carlosui Sainzui iškovoti penktą vietą lenktynininkų įskaitoje. Ispanas viso įveikė 1353 ratus – daugiausiai tarp visų dalyvių.

Pierre‘as Gasly

Pierre‘as Gasly daugiausiai tarp visų dalyvių prarado pozicijų pirmame rate – 31. Vidutiniškai po 1,4 per lenktynes.

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda vidutiniškai 5,6 pozicijomis startavo žemiau nei Pierre‘as Gasly. Japonas taip pat taškų kiekiu labiausiai nusileido savo komandos draugui. Sportininkas iškovojo 29 proc. „AlphaTauri“ komandos taškų.

Kimi Raikkonenas

Kimi Raikkonenas – geriausiai startavęs sportininkas. Po starto suomis šiemet aplenkė 46 sportininkus – 20 daugiau nei bet kuris kitas pilotas. K. Raikkonenas taip pat nedalyvavo dvejose lenktynėse.

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi šiemet daugiausiai kartų finišavo 11-oje pozicijoje – viso keturis kartus. Sportininkas 11-as finišavo trejose lenktynėse iš eilės.

Robertas Kubica

Robertas Kubica šiemet startavo tik dvejose lenktynėse. Ir abejose finišavo viena pozicija žemiau nei komandos draugas A. Giovinazzi.

Mickas Schumacheris

Lyginant su komandos draugu, Mickas Schumacheris šiemet dominavo kvalifikacijoje. Už Nikitą Mazepiną vokietis buvo vidutiniškai 0,6 sek. greitesnis. M. Schumacheris įveikė rusą visuose kvalifikaciniuose važiavimuose.

Nikita Mazepinas

Nikita Mazepinas mažiausiai kartų tarp visų dalyvių pasiekė finišą – 16 kartų. Jis taip pat buvo vienintelis sportininkas nė karto nepatekęs į antrą kvalifikacijos dalį.

George‘as Russellas

Neįprastai susiklosčiusiose lenktynėse Spa trasoje, George‘as Russellas iškovojo prizinę vietą. Britas tapo pirmuoju „Williams“ pilotu, ant apdovanojimų pakylos užlipusius po 4 metų pertraukos.

Nicholas Latifi

Jei G. Russellas lenktynėse pasirodė geriau, finišavęs prizinėje vietoje, tai Nicholas Latifi daugiau laiko praleido važiuodamas pirmame trejetuke – 18 ratų. G. Russellas važiuodamas pirmame trejetuke įveikė 13 ratų.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983