2004 m. bolidai: „Williams FW26”

2004 m. bolidai: „Williams FW26”
logo 2004 Sausio 05 d. 14:22, Williams
Šiandien F-1 pasaulis išvydo pirmąjį bolidą, kuriuo bus lenktyniaujama 2004 sezone. „Williams“ pristatė savo revoliucinį FW26. Jo išvaizda daugelį tiesiog šokiravo!
Visų pirma, „Williams FW26“ skiriasi savo išvaizda – tokio ar net panašaus bolido F-1 istorijoje nebuvo. Ekipa teigia, kad naujoji „nosies“ konstrukcija leidžia aerodinamiškai maksimaliai išnaudoti priekinę pakabą ir viso bolido paviršių iki pat galinio sparno. Kalbant apie išvaizdą – pasikeitė radiatorių gaubtai ir variklio gaubtas.
Be abejo, bolide montuojamas naujausias „BMW P84“ variklis bei nauja greičių dėžė. Variklis pritaikytas 800 km atstumui, tuo tarpu, kai ankstesnio – P83 agregato – „gyvenimas“ tęsėsi vos 350-400 km.
BMW Motorsport“ vadovas Mario Theissenas tikino, kad naujasis reglamentas, kuomet vienam pilotui bus galima naudoti tik vieną variklį vieno GP metu, nepakenkė P84 masei ir patikimumui: „Sumažinant pranašumus dėl variklio elementų, kartu reikia užtikrinti patikimumą ir siekti mūsų užsibrėžtų tikslų.”
“Esu išbandęs įvairius FW26 komponentus ir atskirai visi jie – ženklus progresas, nesvarbu, kalbėsime apie variklį, greičių dėžę ar kitas mažas, bet reikšmingas, dalis”, - kalbėjo Ralfas Schumacheris, kuris tikisi šįmet kovoti dėl titulo. „Labai noriu pamatyti, kaip visi komponentai veikia kartu ir neslėpsiu – mano lūkesčiai yra labai aukšti.”
Jo partneris Juanas Pablo Montoya neslėpė, kad tikisi iš FW26 dar didesnio progreso ne tik sezono metu, kaip buvo su FW25, bet ir nuo pat pradžių: „Tikiuosi, kad automobilis bus greitas iškart, ypač, kai dabar turime galimybę pilnus du mėnesius bandyti jį Ispanijoje.”
Savo ruožtu, ekipos techninis direktorius Patrickas Headas paaiškino radikalius pakeitimus priekinėje bolido dalyje: „Panaikinome „nosies“ dalį virš priekinio sparno – tai leidžia didesniam oro kiekiui pateikti po automobiliu ir virš jo.”
Ekipos vadovas seras Frankas Williamsas neslėpė, kad ekipos tikslas – laimėti kiekvienas lenktynes: „Mūsų ambicijos negali būti kitokios – tik nugalėti kiekvienose varžybose, atimti karūną iš „Ferrari“ ir į savo sąskaitą įsirašyti dar vieną Konstruktorių taurę. Kiti tikslai metų pradžioje būtų visiškai netinkami.”
Šiandien „Williams FW26“ jau pasirodys trasoje – Valensijoje.


Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983