2018 metais atsiras superkietosios ir hyperminkštosios padangos

2018 metais atsiras superkietosios ir hyperminkštosios padangos
logo 2017 Lapkričio 23 d. 18:53, Pirelli/LAT Images

Ketvirtadienį „Pirelli“ pristatė padangų sudėtis, kurios bus naudojamos 2018 metais. „Slick“ tipo padangų bus septynios – prie dabar esančių penkių prisidės pats kiečiausias mišinys – superkietosios ir pats minkščiausias – hyperminkštosios.

Šiais metais padangų gamintojas paruošė penkis „slick“ tipo mišinius, bet pačios kiečiausios iš jų – kietosios buvo atvežtos tik į Barseloną, o po to atsisakė jas naudoti, kadangi net Ispanijos trasoje šios padangos buvo per kietos.

2018 m. padangų kietumas pasikeis – jos taps vienu laipsniu minkštesnės, o pavadinimai bus išlaikyti, tik šiandieninės kietosios bus vadinamos superkietosiomis. Lietaus ir tarpinės padangos pasiliks su tokia pat markiruote.

„Pirelli“ surengė balsavimą pačioms minkščiausioms padangoms pavadinti, kadangi minkštųjų, superminkštųjų ir ultraminkštųjų pavadinimų pavadinimai jau buvo užimti. 62 proc. balsavusių sirgalių pasisakė už hyperminkštųjų pavadinimą.

„Pirelli“ atstovas Mario Isola: „Hyperminkštosios – pati minkščiausia sudėtis, kurią mes kada nors gaminome „Formulei-1“. Mes nutarėme, kad kitais metais mes padangas padarysime ne tik viena gradacija minkštesnes, bet ir pridėsime vieną minkščiausią mišinį trasoms, kur dėvėjimasis yra nedidelis, o sukibimas su dangas gali būti geresnis.

Šio sezono eigoje mes supratome, kad unikaliomis naujojo reglamento sąlygomis kai kurie mūsų mišiniai atrodė gana konservatyviai. Kuriant padangas kitam sezonui mes rėmėmės tuo, kad daugelyje lenktynių pilotams reikėtų stoti po du kartus.

Tuo tarpu padangų koncepcija nepasikeitė. Išliko visos pozityvios savybės, kurios patiko pilotams šiais metais, pavyzdžiui, galimybė atakuoti nuo kiekvienos atkarpos pradžios iki pabaigos“.

Padangų sudėtys 2018 metais

Sudėtis                                              Spalva

Superkietosios                           oranžinė

Kietosios                                        žydra

Vidutinės                                         balta

Minkštosios                                   geltona

Superminkštosios                      raudona

Ultraminkštosios                       violetinė

Hyperminkštosios                     rožinė

Lietaus                                             mėlyna

Tarpinės                                           žalia

Komandos galės išbandyti naujas padangas bandymuose, kurie įvyks lapkričio 28 ir 29 dienomis Abu Dabyje.            



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. Tadux15 565
2. ramasgo 556
3. Dainius Bendikas 556
4. mantioras 554
5. Kęstutis Šimkus 553