2020 metai - kurių lenktynininkų sutartys baigs galioti šiemet?

2020 metai - kurių lenktynininkų sutartys baigs galioti šiemet?
logo 2020 Sausio 01 d. 21:14, Pirelli

Šiemet į pilotų rinką pateks ne viena garsi F-1 lenktynininko pavardė. Nes būtent daugumos jų sutartys baigs galioti 2020 m. sezono gale. Tad apžvelgiame tuos, kurie po šių metų sezono gali atsidurti kitose komandose.

Didžiosios žvaigždės.

Lewisas Hamiltonas. Apie brito ateitį imta kalbėti dar nepasibaigus praėjusiam sezonui. Gandus apie sportininko galimą perėjimą į kitą komandą pakurstė įvykę piloto susitikimai su „Ferrari“ valdybos pirmininku Johnu Elkannu. Nors tai jau ne pirmas kartas, kai kalbama apie L. Hamiltono perėjimą į „Ferrari“,  pats sportininkas neatmeta tokios galimybės. „Mercedes“ vadovo Toto Wolffo ateitis gali tapti lemiamu faktoriumi - britas liks minėtoje „Mercedes“ ar pereis į „Ferrari“.

Maxas Verstappenas. Olandas taip pat bus vienas iš tų pilotų, apie kurio ateitį šiemet bus daug diskutuojama. Sportininkas priklauso „Red Bull“ šeimai dar nuo tada, kai debiutavo F-1 2015 metais ir tuo metu gynė „Toro Rosso“ garbę. Tiesa, olandas vos nepateko į „Mercedes“ rankas. M. Verstappenas, jo tėvas Josas ir „Mercedes“ vadovas T. Wolffas iki šiol palaiko gerus santykius.

M. Verstappenas yra pasiruošęs tapti čempionu ir „Red Bull“ tai puikiai žino. Jei pastaroji šiemet vėl bus nepajėgi kovoti dėl čempionų titulų, olandas gali priimti sprendimą keisti komandą. O jei „Mercedes“ nepavyks savo gretose išlaikyti L. Hamiltono, ekipa tikrai bandys į savo gretas persivilioti M. Verstappeną.

Sebastianas Vettelis. „Ferrari“ pratęsė sutartį su Charlesu Leclercu. Tad vienintelis klaustukas liks kaboti virš S. Vettelio. Per pastaruosius kelis sezonus vokietis nepateisino vilčių. Sportininko situaciją dar labiau apsunkino geras C. Leclerco pasirodymas atstovaujat italų komandai. Priešingai nei buvo 2019 m. pradžioje, daugelis abejoja, jog S. Vettelis vis dar yra „Ferrari“ pilotas Nr. 1.

Vokiečio situaciją apsunkina tai, jog šių metų gale italų komanda turės iš ko rinktis. Vienas iš galimų variantų - jau minėtas L. Hamiltonas. Vieni kalba apie galimą S. Vettelio sugrįžimą į „Red Bull“, bet tik tuo atveju, jei komandą paliks M. Verstappenas. Tuo tarpu kiti sako, kad 2020-ieji bus paskutiniai S. Vettelio metai „Formulėje-1“.

Danielis Ricciardo. Perėjęs iš „Red Bull“ į „Renault“ australas tapo pilotu, kovojančiu nebe dėl pergalių, o dėl vietos pirmame dešimtuke. Tiesa, sportininkas pasirašė dviejų metų trukmės sutartį žinodamas, kad 2021 metais turės galimybę atsidurti kitoje ekipoje.

Sportininkui artimi žmonės teigia, kad 2019 m. pilotas buvo arti sutarties pasirašymo su „Mercedes“ ir pastaroji iki šiol domisi jo kandidatūra. D. Ricciardo taip pat moka itališkai, tad jo kandidatūrą gali apsvarstyti ir „Ferrari“. Sportininkas buvo sulaukęs pasiūlymo iš „McLaren“. Jei pastaroji šiemet taip pat sėkmingai progresuos kaip ir pernai, D. Ricciardo gali rimtai susidomėti ekipa, kuri nuo 2021 m. naudos „Mercedes“ variklius.

Kiti, kuriuos verta paminėti.

George‘as Russellas yra vienas iš tų pilotų, kurio sutartis baigs galioti metų gale. Tiesa, britas toliau liks „Mercedes“ pilotų programos nariu. Nežinia kas laukia Valtteri Botto, tad britas gali būti vienu iš pretendentų užimti suomio vietą 2021 m.

Alexas Albonas turėtų visą šių metų sezoną praleisti „Red Bull“ komandoje. Tailandietis, į minėtą ekipą perėjęs tik praėjusio sezono viduryje, iškėlė sau tikslą šiemet sumažinti atsilikimą nuo komandos draugo M. Verstappeno. A. Albono nesėkmės lauks ir sugrįžimo į „Red Bull“ tikėsis buvę jos pilotai Pierre‘as Gasly bei Daniilas Kvyatas, kurių sutartys su „Toro Rosso“ baigs galioti metų gale.

Savo pasirodymais šiemet daugelį teigiamai nustebino „McLaren“ duetas Carlosas Sainzas ir Lando Norrisas. Nenuostabu, jog sutartys su jais buvo pernai pratęstos gana anksti. Tiesa, jos taip pat baigs galioti šių metų gale.

Kiti pilotai, kurių sutartys galioja iki 2020 m. galo: Kevinas Magnussenas, Romainas Grosjeanas, Antonio Giovinazzi ir Kimi Raikkonenas.

Kas yra pasirašę ilgalaikes sutartis?

Tik nedidelė dalis sportininkų gali būti ramūs dėl savo ateities. Puikus C. Leclerco pasirodymas praėjusiais metais buvo atitinkamai įvertintas. „Ferrari“ pratęsė su sportininku sutartį, kuri galios iki 2024 m.

Dar pernai „Racing Point“ paskelbė pasirašiusi naują kontraktą su Sergio Perezu, kuris ekipoje liks iki 2022 m. Nors nėra žinoma Lance‘o Strollo sutarties detalių, manoma, kad kanadietis dėl vietos minėtoje „Racing Point“ gali būti ramus tol, kol komanda priklausys jo tėvui.

Buvęs „Mercedes“ atsarginis pilotas Estebanas Oconas su „Renault“ pasirašė dviejų metų trukmės sutartį, tad prancūzas po 2020 m. sezono komandos nekeis.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794