2021 metų žiemos bandymai sutrumpinti iki trijų dienų

2021 metų žiemos bandymai sutrumpinti iki trijų dienų
logo 2020 Rugsėjo 01 d. 17:45, Pirelli/LAT Images

2020 metų vasarį visos „Formulės-1“ komandos atidirbo šešias dienas žiemos bandymuose Barselonoje, o 2021 metais priešsezoniniai bandymai bus sutrumpinti dvigubai - iki trijų dienų.

Komandos svarstė ir galimybę apskritai atsisakyti žiemos bandymų prieš kitų metų sezoną taupymo sumetimais, tačiau tam paprieštaravo „McLaren“. Šis britų kolektyvas sąžiningai pabrėžė, kad jie kitąmet keičia jėgos agregatų tiekėją ir jiems reikia laiko, norint įvertinti „Mercedes“ jėgainės pajėgumą ant jų važiuoklės.

Bandymų vieta ir datos kol kas nenustatytos, bet kaip galimos yra svarstomos trys trasos - Barselona, Jerezas bei Bahreinas. Bandymų organizavimas Ispanijoje yra prioritetinis, tačiau Bahreinas žada kompensuoti visoms komandoms logistines išlaidas. Be to, dėl koronaviruso pandemijos, aviacijos kompanijos dabar nėra perkrautos ir yra pasirengusios atlikti čarterinius reisus su didelėmis nuolaidomis nuo tradicinių kainų.

Tačiau bandymų organizavimas Bahreine turi ir didelį minusą, kurio negalima kompensuoti jokias pinigais - ši šalis yra gerokai nutolusi nuo Europos. Jei kam išliktų problemų, komandos negalėtų operatyviai į trasą pristatyti atsarginių detalių. Tokioje situacijoje, kai bandymai tetruks tik tris dienas, tai būtų neleistina rizika.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983