2024 m. Saudo Arabijos GP etapas įvyks Qiddiyoje

2024 m. Saudo Arabijos GP etapas įvyks Qiddiyoje
logo 2021 Sausio 24 d. 11:07, FIA

Saudo Arabijos automobilių federacijos prezidentas princas Halidas Sultanas al Faisalas patvirtino, kad jų šalyje statomas stacionarus autodromas, kuris ateityje priims „Formulės-1“ lenktynes – tai bus sporto pramoginėje teritorijoje Qiddiyos vietovėje. Numatoma, kad pirmasis F-1 etapas ten įvyks 2024 metais.

Tuo tarpu į šių metų lenktynių tvarkaraštį įtrauktos lenktynės Jeddaho miesto trasoje – Saudo Arabijos GP suplanuotas gruodžio 5 d., tačiau ši trasa, pastatyta Hermano Tilkės, yra laikina – kol vyksta naujojo autodromo statybos.

„Mes esame dideli automobilių sporto gerbėjai ir manome, kad Saudo Arabija turi viską, kad galėtų organizuoti tokius renginius kaip Dakaro ralis, „Formulės-1“ ir „Formulės-E“ varžybas, – kalbėjo sauditų federacijos vadovas tinklalaidėje „Cross- Country Rally“. – Manau, kad mes jau įrodėme, priimdami Dakaro ralį ir „Formulės-E“ etapą, juo labiau sudėtingoje situacijoje, kuri susiklosčiusi dabar pasaulyje.

Mes nenorime rengti dar vienų miesto lenktynių, mūsų tikslas tas, kad norime sukurti kažką naujo. Mes suprantame, kad lenktynės miesto gatvėmis vyksta ne taip įdomiai, kadangi ten būna mažai vietos ir lenkimai būna apsunkinti.

Mūsų idėja – pastatyti didelį lenktynių miestą, kuris bus užbaigtas 2024 m. pradžioje ir ten bus galima rengti bet kokias automobilių sporto varžybas, pradedant raliu-krosu, traukos lenktynėmis ir baigiant kartingu ir žiedinėmis lenktynėmis.

„Formulės-1“ trasa, kuri turės „FIA Grade One“ sertifikatą, bus šio komplekso dalis. Kadangi iki 2024 m. dar toli, mes norėjome surengti GP etapą dar iki to, todėl pagalvojome, kad miesto trasa bus laikinu variantu, kol vyksta statybos Qiddiyoje.

Mes pakvietėme geriausius specialistus, bendradarbiaujame su Hermanu Tilke ir „Formule-1“, kad žiedas Jeddahe taptų pačia greičiausia miesto trasa pasaulyje. Todėl galiu pažadėti, kad Saudo Arabijos GP nebus tipinėmis miesto lenktynėmis. Tikiuosi, kad visiems bus įdomu gruodžio 5 d., kadangi garantuosime ir didelius greičius, ir lenkimus“.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794