2020-ieji buvo raudonų vėliavų metai

2020-ieji buvo raudonų vėliavų metai
logo 2021 Vasario 21 d. 20:04, Unsplash

2020-ieji metai buvo išskirtiniai „Formulei-1“. Dėl COVID-19 pandemijos sezonas prasidėjo daug vėliau nei įprasta - liepos mėnesį. Bet jis išsiskyrė ne tik vėlyvu startu, bet ir tuo, jog per visą sezoną net keturis kartus buvo mojuojamos raudonos vėliavos ir stabdomos lenktynės. Paskutinį kartą taip buvo nutikę 1995 m.

Pirmą kartą lenktynės praėjusiais metais buvo sustabdytos Italijos GP metu, Monzos trasoje, kuomet avariją viename iš posūkių patyrė „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas.

Praėjus vos savaitei, lenktynės buvo sustabdytos vėl. Ir tai buvo padaryta net du kartus. Pirmą kartą varžybas Mugello trasoje teko sustabdyti po pakartotinio starto metu įvykusios avarijos, kuomet susidūrė Carloso Sainzo, Nicholo Latifi, Kevino Magnusseno ir Antonio Giovinazzi bolidai.

Antrą kartą lenktynės toje pačioje trasoje buvo sustabdytos, kai už trasos ribų išlėkė padangą pradūręs „Racing Point“ komandos pilotas Lance‘as Strollas.

Paskutinį kartą praėjusių metų sezone lenktynės buvo sustabdytos Bahreine. Tai teko padaryti po Romaino Grosjeano avarijos, kuomet po smūgio į apsauginę sieną prancūzo bolidas lūžo pusiau ir užsidegė.



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
×

TOP naujienos

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 816
2. Giriby 812
3. mantioras 805
4. Gudas 796
5. Kęstutis Šimkus 794