2023 m. „Formulės-1“ komandų reitingas (4)

2023 m. „Formulės-1“ komandų reitingas
logo Sausio 27 d. 18:00, Getty Images/Red Bull Content Pool nuotr.

Prieš naujo 2024 m. sezono bolidų pristatymą – F-1.lt naujovė. Pristatome 2023 metų sezono „Formulės-1“ komandų sezono reitingą. Jis sudarytas ne pagal Konstruktorių taurės įskaitą. Jis sudarytas pagal komandų pasirodymus 2023 m. sezone, remiantis 10 skirtingų reitingų, kurie sudaro vieną bendrą reitingą.

Dėliojant reitingą buvo atsižvelgta į „F-1.lt“ portalo žurnalistų nuomonę, matematinį reitingą, oficialų „Formulės-1“ puslapio reitingą, čempionato gerbėjų simpatijas facebook grupėje bei galų gale bendrą įskaitą, kuri lemia vieną dešimtąją rezultato. Aukščiausia vieta reiškia vietą, kurioje komanda buvo pozicionuojama bent viename iš 10 reitingų, žemiausia vieta reiškia žemiausią poziciją, kurioje komanda atsidūrė, vertinant sezoną. 

2023 m. „Formulės-1“ komandų reitingas

1. „Red Bull“ (99 taškai, aukščiausia vieta – 1, žemiausia vieta – 2)

Konstuktorių taurėje – 1 vieta, 860 tšk.

Pagrindinis komandos lenktynininkas Maxas Verstappenas pagerino visų laikų Sebastiano Vettelio rekordą, laimėdamas 10 lenktynių iš eilės. Tuo tarpu „Red Bull“ sezono metu laimėjo 21 lenktynes iš 22 su 95,4 proc. laimėjimu. Sezono metu buvo pasiekta 14 pergalių iš eilės. Taip buvo pagerinti du „McLaren“ rekordai iš legendinio 1988 sezono. Ar reikia kažką daugiau pridurti? Jų darbas buvo nuostabus ir jie, be abejonės, nusipelno pirmos vietos reitinge. 

2. „McLaren“ (84 taškai, aukščiausia vieta – 1, žemiausia vieta – 4)

Konstruktorių taurėje – 4 vieta, 302 tšk.

McLaren metai buvo pilni progreso. Žinoma, sezono pradžia buvo vangi, neužtikrinta, bet antroje sezono pusėje Zako Browno valdoma ekipa užtikrintai buvo antra tarp visų. Lando Norriso iškovoti 7 podiumai bei Oscaro Piastri fejerverkai, įskaitant sprinto pergalę Katare, kalba patys už save. Formulės-1 grupėje ši komanda susilaukė daugiausiai simpatijų.

3. „Mercedes“ (77 taškai, aukščiausia vieta – 2, žemiausia vieta – 5)

Konstruktorių taurėje – 2 vieta, 409 tšk.

Mercedes padarė ką galėjo? Turbūt taip. Lewisas Hamiltonas iš šios mašinos, kurią skundėsi, kas tik negalėjo, išspaudė trečią vietą bendroje įskaitoje. Kiek prastesnį sezoną turėjęs George'as Russellas irgi įnešė indelį, o kitais metais jam tikrai reikės pasitempti, nes „Mercedes“ norės grįžti į viršūnę. Trečia vieta reitinge idealiai atspindi jų sezoną.

4. „Aston Martin“ (74 vieta, aukščiausia vieta – 2, žemiausia vieta – 5)

Konstruktorių taurėje – 5 vieta, 280 tšk.

Aston Martin sezonas turėjo dvi puses – pirmą labai gerą bei tiesiog stulbinančią ir antrą prastesnę, tačiau net ir joje netrūko vilties blykstelėjimų, pavyzdžiui Fernando Alonso šou Brazilijoje. Jie galiausiai nukrito į penktą vietą Konstruktorių taurėje, tačiau, 2023 metai, bet kuriuo atveju, buvo geras žingsnis į priekį. Be to, sutartis su „Honda“ varikliais užduoda gerą toną ateičiai.

5. „Ferrari“ (66 taškai, aukščiausia vieta – 2, žemiausia vieta – 5)

Konstruktorių taurėje – 3 vieta, 406 tšk.

„Ferrari“ šiame sezone buvo vienintelė komanda, neskaitant „Red Bull“, kuriai pavyko iškovoti vieną „Grand Prix“ pergalę, tačiau ar to užtenka sezoną vadinti sėkmingu? Vargu. Sezono metu pasitaikė daug keistų taktinių sprendimų, bolido gedimų, kas jau yra tapę įprasta praktika Italijos komandos viduje. Tiesa, potencialo, žiūrint į ateitį, yra. Fredas Vasseuras atrodo kaip tvirtai ant žemės stovintis žmogus, Leclercas toliau įrodinėja savo nuostabų talentą kvalifikacijoje, vienintelis klausimas lieka ties Sainzu ir jo ateitimi.

6. „Alpine“ (44 taškai, aukščiausia vieta – 6, žemiausia vieta – 9)

Konstruktorių taurėje – 6 vieta, 120 tšk.

Sezonas su blykstelėjimais (Ocono 3 vieta Monake, Gasly 3 vieta Nyderlanduose), bet ir be didesnio tęstinumo ar progreso. Viduryje sezono atleistas komandos vadovas Omaras Szafnaueris leido suprasti, kad chaoso viduje netrūksta. „Alpine“ ambicijos yra didelės: būti rikiuotės priekyje, o ne viduryje, su trumpais blykstelėjimais. Kol kas to pasiekti nepavyko, tad ir sezonas labai vidutiniškas. 

7. „Williams“ (43 taškai, aukščiausia vieta – 6, žemiausia vieta – 8)

Konstruktorių taurėje – 7 vieta, 28 tšk.

„Williams“ komanda yra dar viena, kuri 2023 metais padarė labai didelį progresą. 2022 metais legendinė Didžiosios Britanijos komanda buvo absoliuti autsaiderė, o po metų jie buvo septinti. „Williams“ turėjo sustiprinti Jameso Vowleso atėjimas. Taip pat nereikėtų pamiršti Alexanderio Albono indėlio. Tailandiečio sezonas vertas aukščiausio balo. Naujokui Loganui Sargeantui sekėsi sunkiai, tačiau jis savo poziciją ekipoje išlaikė. Ateinantį sezoną iš jo reikės didelių žingsnių į priekį.

8. „AlphaTauri“ (32 taškai, aukščiausia vieta – 8, žemiausia vieta – 9)

Konstruktorių taurėje – 8 vieta, 25 tšk.

Tuo metu „AlphaTauri“, dabar „Visa Cash App RB“. Kad ir kaip juokingai pavadinimas skambėtų, reikia pripažinti, kad dukterinė „Red Bull“ komanda 2023 metais žengė žingsnį į priekį. Sezono metu pasiteisino Nycko de Vrieso pakeitimas į Danielį Ricciardo. Galiausiai, jie konkuravo dėl 7 vietos Konstruktorių taurėje, o komandos lenktynininkai Tsunoda su Ricciardo pabaigoje turėjo savo blykstelėjimų. 

9. „Alfa Romeo“ (17 taškų, aukščiausia vieta – 8, žemiausia – 10)

Konstruktorių taurėje – 9 vieta, 16 tšk.

„Alfa Romeo“ sezonas labai neišsiskiriantis, o su tuo ir baigiasi „Alfa Romeo“ etapas „Formulėje-1“. Nuo šiol „Sauber“ turės galvoti, kaip pakelti šitą komandą į viršų. Planų yra įdomių, ambicingų, bet tai bus labai nelengva užduotis. Artimiausias sezonas, ko gero, laukia toks labiau tarpinis su nesikeičiančia pilotų sudėtimi: Zhou Guanyu ir Valteriu Bottu. 

10. „Haas“ (14 taškų, aukščiausia vieta – 9, žemiausia – 10)

Konstruktorių taurėje – 10 vieta., 12 tšk.

Prastas sezonas privedė prie permainų, vienas iš „Formulės-1“ veidų Guentheris Steineris palieka „Haas“, o jį keičia Ayao Katsamoto. Komandos savininkas Gene'as Haasas supranta, kad taip viskas tęstis nebegali. Tiesa, kitas sezonas, pasak jo, irgi nebus rožėmis klotas. Tikimasi, kad „Haas“ bus lėčiausi per testus Bahreine.

Ankstesni straipsniai:

Septyni įsimintiniausi momentai iš 2023 metų „Formulės-1“ sezono

Kur lažybininkai klydo prieš 2023 metų sezoną?

Šešios geriausios 2023 metų sezono lenktynės

Pilotų 2023 m. reitingas – pirmadienį. 



Primename, kad esate atsakingi už komentarus prieš LR įstatymus.
RUS
IP: 2902cbc | 01/29 11:56 Atsakyti
Portalas, senas ir geras. Savininkai paskutiniai lavonai
Vertėjas
IP: ec6907e | 01/28 15:45 Atsakyti
Pieva kazkokia
01/28 12:37

Reitingas - i kurį įeina redakcijos nuomonė:)))))

Google vertėjas irgi žmogus:)
nma
IP: 190e8f3 | 01/28 15:50 Atsakyti
Prašome sureitinguoti ir lenktynininkus bei paskelbti Hamiltoną čempionu. Ačiū!
Pieva kazkokia
IP: ca172d5 | 01/28 12:37 Atsakyti
Reitingas - i kurį įeina redakcijos nuomonė:)))))
×

TOP naujienos

F-1.lt pulsas

Spėlionės TOP

# Vartotojas Taškai
1. f1a 1005
2. mantioras 1001
3. Tadux15 1000
4. Kęstutis Šimkus 991
5. Giriby 983